Avui, hem tingut sessió en el pabellón, ja que ha vingut un professor d’ Educació Física de Primària d’un col.legi de València.
La primera part de la sessió ha sigut continguts teórics del datchball (joc del qual ix el famós joc del “cementeri”) i el colpbol (esport amb similituds amb el futbòl, y però es juga amb la mà).
En la segunda part de la sessió, hem pogut jugar a aquestos esports i hem disfrutat com a xiquets. Tothom ha jugat i jo crec que ha sigut una de les sessions més divertides de la tota la carrera de Magisteri.
Finalment, hem fet un debat sobre perquè és important introduir aquestos jocs a l’aula, ja que són motivadora, cooperatius, coeducadors. A més a més, treballen aspectes com el llançament, la recepció, el colpeig de baló, és a dir és una activitat física intensa molt interessant per a introduir a les sessions d’ Educació Física. En la meua opinió, m’ha agradat més el colpbol, no obstant els dos jocs són interessants per a portarl-los i jugar amb els xiquets.
Per altra part, quant a la justificació d’aquestos esports en el currículum de Primària, podem afirmar que el datball no està com a contingut obligatori (aparecí com a esport alternatiu), però el colpbol sí que està reconegut com a tal en els continguts obligatoris a donar en l’ Educación Física en Primària.
No obstant, el set creador va lluitar molt per a poder aconseguir aquest fet quasi històric. A més a més, jo quan siga docent introduiré esports alternatius com a aquestos. En la meua opinió, jo ha un joc molt divertit i molt interessant per a treballar amb els alumnes, el balonkorf. Aquest joc, té semblances amb el bàsquet però amb algunes diferències. Per exemple, és un joc que es juga amb xiquets i xiquetes en el mateix equip (coeducació), treballa i fomenta valors educatius i treballem la motricidad (llançaments, recepció, etc).
Hola Victorino, me parece una buena entrada. Hablas muy bien de los valores que promueven, concretamente le datchball y el colpball, y los aspectos que se trabajan con estos dos en Educación Física. Además, me parece muy buena idea la infografía que presentas, es un buen recurso. La redacción no está nada mal. La nota a esta entrada es de un 8.
ResponderEliminarHola Victorio, es muy interesante tu entrada y me parece muy acertado el aportar la infografía para aclarar al lector aquello que comentas de dichos deportes.Mi grupo ha trabajado el Dacthball y después de indagar en él te invito a que pases por mi web y le eches un ojo. Además esta bien redactado con alguna falta esporádica pero con las ideas muy bien planteadas. . Te mereces un 9.
ResponderEliminarHola Victorio,
ResponderEliminarLa teua entrada és perfecta perquè explica com es va desenvolupar la sessió al pavelló (errada al text) i després aportes reflexió i crítica sobre aquestes esports alternatius creats per a Primària.
La infografia és perfecta.
10/10
Hola Victorio. La entrada que presentes m'ha paregut molt completa i interessant, ja que, comentes diveristat de coses relacionades amb el datchball (breu resum de la sessió que vareu fer, aquells aspectes que treballem amb la seua pràctica, la seua situació al currículum...) A més a més, la infografía resulta senzilla i breu, però clara, tot i això crec que haguera pogut estar més detallada (amb guions, per exemple... etc) També hi ha algunes faltes ortogràfiques, tot i això, la meua nota és un 8.
ResponderEliminar