martes, 3 de noviembre de 2020

5. JOCS ALTERNATIUS


 


Per a la realització de la unitat didàctica el meu grup hem triat un joc alternatiu com és el balonkorf o korfbol. Estem ja cansats d'ensenyar als xiquets els mateixos jocs de sempre, per la qual cosa crec que portar a la pràctica jocs alternatius com aquest és molt beneficiós per al desenvolupament i la motivació dels alumnes/as. Aquest és un esport similar al bàsquet però amb diverses diferències com que no existeix el tauler, l'altura de les canastres o la denominació d'anotar es diu gol en lloc de canastra.

És un esport que a primera vist ens va agradar molt, ja que creem que és un joc molt dinàmic, en el qual l'activitat física que cal realitzar és important i a més sembla un joc divertit, apassionant i emocionant.

També volia dir que estàvem entre el quidditball i el korfbol, i ens decantem pel korfbol, ja que creiem que és un joc més senzill de portar a la pràctica. Això és degut gràcies a que la majoria d'alumnes/as coneixeran el joc del bàsquet, per la qual cosa el gruix de la matèria/jugue ja el coneixen i només caldrà introduir les diverses variants i diferències.

En conclusió, m'ha encantat vore partits de korfbol i llegir articles sobre la reglamentació i la història d'aquest esport alternatiu tan bonic.

.



4 comentarios:

  1. Buenas, creo que habéis elegido un buen deporte, pero habría sido interesante profundizar más en sus aspectos positivos como los valores que promueve y lo accesible e inclusivo que es para todo el alumnado, así como comentar si se juega por equipos mixtos o no y demás. De todas formas, creo que es interesante también lo que dices de que es similar al baloncesto y puede servir como ventaja Victorino. La infografía está bien, la redacción muy clara y sin faltas de ortografía. Creo que la nota justa es un 8.

    ResponderEliminar
  2. Buenas, me gusta el deporte que has elegido, había visto las canastas en algún centro educativo pero no sabia la existencia de dicho deporte. Del mismo modo que con mi deporte, este nace en esta época contemporánea partiendo de la base de que debe ser mixto, esto puede ser un gran paso hacia delante en un futuro. Por lo que respecta a la infografía creo que te excedes en texto pero está bien. Creo que la nota es un 8,5

    ResponderEliminar
  3. Hola Victorio,

    No coneixia per a res aquest esport i gràcies a la teua publicació ja el tinc a l'agenda per a una futurible adaptació a la programació. Com comentes, és interessant conèixer aquestes alternatives per a enriquir l'alumnat i allunyar-se (no fa falta completament) d'allò que es veu sempre als patis o col·legis.

    La infografia és molt vistosa i transmet la informació perfectament, tant per als lectors com per a un ús escolar.

    9/10

    ResponderEliminar
  4. Hola Victorio. Pense el mateix que tu, però d'una forma més premeditada, l'EF també necessita innovació, i per tant, és positiu conèixer els esports alternatius, entre d'ells, el que tu ens has explicat en l'entrada. He vist una entrada un poc curta, crec que caldria abordar els valors d'aquest joc, així com introduir imatges del joc o detallar-lo més. Pel que fa a la infografía, és una infografía simple i, amb explicacions un poc generals. La meua nota és un 7'5.

    ResponderEliminar

POSTS DESTACATS

1.TRADICIÓ VS MODERNITAT