martes, 3 de noviembre de 2020

6A. ESPECTACULAR VISITA AL TRINQUET. PILOTA VALENCIANA




 


Quant a la visita al trinquet ha estat molt bé. Al meu entendre m'ha encantat la sessió i m'ha agradat molt el trinquet de la UPV. Quant a les mesures del trinquet he de dir que en contraposició al meu pensament previ, és bastant gran. Jo, no m´esperava que fora tan gran, encara que ja havia visitat nombrosos trinquets grans com el de Genovés. Quant a la seva existència, he de dir que no coneixia aquest trinquet i m´ha sorprés molt gratament. 

No obstant, he de dir que per protocols de COVID-19, no hem gaudit tant com ens agradaria. Dic això, ja que haver de jugar amb la màscara dificulta molt el joc, ja que la respiració i la transpiració de la suor no és la mateixa que sense màscara. A més és un element que molesta a l'hora de la realització d'activitat física siga la pilota valenciana o qualsevol altre esport o joc. 

 Quant als jocs que hem realitzat, m'han agradat molt ja que hem disputat diferents partides de pilota valenciana (en aquest cas de raspall). A més a més, nosaltres mateixos hem decidit les normes i desafiaments de la partida, per la qual cosa ha sigut molt divertit poder triar que el teu rival només poguera colpejar amb la seua mà no hàbil o viceversa. 

Com a coneixements propis, voldria dir que m´agradaria conèixer si actualment es juguen partides de pilota valenciana professionals o amateurs en aquest trinquet de la UPV. A més a més, m´agradaia vore una partida de escala i corda en aquest trinquet ja que té que ser molt bonica i enriquedora tant per a aprendre diferents golps i tàctiques com per a vivenciar la emoció de aquest esport únic. 

En conclusió, hem gaudit d'un gran dia, i per part meua no canviaria res de la sessió ja que m'ha encantat i pense que estava organitzada de forma molt productiva perquè tots poguérem jugar contra tots. A més, això ha sigut possible gràcies a la inclusió de les normes per part nostra, ja que es realitzaven de forma en la qual no existiren avantatges per gènere/sexe (equips mixtos, només colpejar la pilota amb la mà no hàbil, etcètera. No obstant això, també ajuda que m'encanta la pilota valenciana i he de dir que quan jo siga professor donaré coneiximents i unitats didàctiques sobre pilota valenciana tant als cursos on és obligat pel currículum (4t, 5é i 6é) com als cursos on no és obligat donar la pilota valenciana (1r, 2n, 3r).

REPETIRIA UNA I MIL VEGADES MÁS!

4 comentarios:

  1. Buenos días Victorino, me parece muy buena la redacción que has hecho y de gran interés la idea que expones de que en ciertos momentos os podíais "inventar" ciertas normas y desafiaros. Creo que has explicado de una forma muy clara y trasparente lo que se vivenció y ayuda mucho a querer llevar a cabo esta sesión. Se te ve motivado y lo transmites. Además, defiendes con buenos argumentos tus ideas. No obstante, en cuanto a recursos sería muy positivo que además de ofrecer fotos enriquecieras un poco más el blog. Es buena entrada, creo que merece un 8,5.

    ResponderEliminar
  2. Buenas Victorio, estoy muy de acuerdo con todo lo que dices en esta entrada, la verdad es que es una lastima que este cuatrimestre esté tan marcado por la COVID-19 pero es una suerte que lo hayamos podido disfrutar. Considero igual que tu que el hecho de que pactaremos las normas o los desafíos estimulo mucho la prueba. Por último, se nota que te gusta este deporte y que has trabajado la entrada, te mereces un 9

    ResponderEliminar
  3. Hola Victorio,

    És una pena no poder gaudir de més sessions com aquesta de forma pràctica i més aquest curs, que ens ha obligat més que mai a viure situacions estranyes i pobres en l'aspecte docent per culpa de la covid i és un fet que ens ha limitat l'aprenentatge i la experiència. M'agrada que et sorprengueres, la meua reacció també va ser de sorpresa (agradable) quan el vaig vore per primera vegada, no imaginava un edifici d'aquestes característiques a l'entramat universitari de la politècnica.

    9/10

    ResponderEliminar
  4. Bona nit Victorio. Coincidixc amb tu i he de dir que va ser una sessió molt diveritda per als alumnes, a més a més ens va servir per poder practicar alló que varem vore a l'aula. Pel que fa a l'entrada, crec que hagueres pogut identificar aspectes més exactes de la pràctica (com quins materials vau utilitzar, nomenar més normes a banda de la utilització de la mà no hàbil, les pilotes amb les que vau jugar...) també he de dir que en una sessió com aquella, és necessari material visual per comprendre alló que dius. La meua nota és un 8.

    ResponderEliminar

POSTS DESTACATS

1.TRADICIÓ VS MODERNITAT